Suurin ja hienoin sijoitettiin Jyväskylään

Harjannostajaiset ovat perinteikäs tilaisuus, joiden järjestämistä Jykia haluaa vaalia. Perinteisiin kuuluvat mm. hernekeitto, kakkukahvit ja virvokkeet. Niistä ei joustettu tälläkään kertaa. Eikä tässä vielä kaikki. Kutsuvieraat pääsivät nauttimaan myös hanurimusiikista. Se, jos mikä, on perinteikästä! Perinteitä saapui kunnioittamaan myös Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Kaupunginjohtaja kiitti puheessaan DB Santasaloa luottamuksesta kaupunkia kohtaan ja iloitsi, että kaikkien vaihtoehtojen joukosta Jyväskylä valikoitui maailman moderneimman teollisuusvaihdetehtaan sijaintikaupungiksi.

Jykia rakennutti ja NCC rakensi DB Santasalolle teollisuusvaihdetehtaan Jyväskylän Eteläporttiin. Investointi on teollisuusvaihdealan suurin koskaan Suomeen tehty kertainvestointi ja myös maailmanlaajuisen DBS konsernin suurin koskaan tekemä investointi.

Suuruuden lisäksi tehdaskiinteistössä on kiinnitetty erityistä huomiota vastuullisuuteen. Tässä muutama poiminta:

  • Eteläportin uusi tehdaskiinteistö tulee vähentämään DBS Suomen hiilidioksidipäästöjä n. 85 %.
  • Tuotantolaitoksen sähkö tuotetaan vesivoimalla.
  • Ilmanvaihto on erityisen edistyksellinen ja varustettu tehokkaalla lämmön talteenotolla.

Jykia sai sellaisen käsityksen, että tässä ei ollut vielä kaikki. Rivien välistä oli tulkittavissa, että DBS:llä on vielä laajentumisintoa jäljellä. Ja Jykialla on vähintään yhtä paljon intoa olla mukana tulevaisuuden hankkeissa!